Tenk M-84A (21437) iz sastava 51. mehanizovane ili 211. oklopne brigade unisten je 16. ili 17.septembra na Trpinjskoj cesti dejstvom rusnog raketnog bacaca “Osa”.

Tenk je pogodjen u prednju kosu plocu oklopnog tela, desno od vozaca. Iza tacke pogodka unutar oklopnog tela se nalazi rezervoar sa gorivom, koji je verovatno prouzrokovao izgaranje tenka

os jedan M-84A sa iste lokacije, koji je pogodjen sa vise projektila iz rucnih raketnih bacaca.

 Video snimak sa mesta dogadjaja (iz dok. filma ''Heroji Vukovara'')

Na gornjoj slici prikazana je Trpinjska cesta, na kojoj su oznacene priblizne lokacije unistenih oklopnih vozila tokom teskih borbi od 14. do 19.septembra 1991. Hrvatska strana je raspolagala sa nekoliko protiv-oklopnih rucnih bacaca, ali ih je krajnje efikasno koristila, sprovedeci taktiku delimicnog povlacenja i naglih protivnapada. Dejstvovano je u bok vozila sa polozaja izmedju kuca levo i desno od puta, da bi se zatim ljudstvo povlacilo kroz baste i vocnjake na naredni polozaj koji je obicno formiran 100-150m dalje niz ulicu. Cinjenica je da su oklopna vozila upotrebljena mimo taktike borbe u urbanim sredinama, odnosno bez bliskog sadejstva pesadije, sto je znatno uvecalo gubitke. Pesadija koja je nastupala 50-100m iza vozila zadrzavana je snajperskom i minobacackom vatrom. Klikom na crvenu ikonu sa gornje slike mozete videti fotografije i video snimke pogodjenih oklopnih vozila.